Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteeniton italialainen maalaisleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) Semper Maalaisleipäjauhoseosta (sisältää pussin kuivahiivaa)
  • 500 g basilikalla maustettua tomaattimurskaa (katso vinkki)

Valmistusohje

Lämmitä tomaattimurska n. 40 asteiseksi. Lisää jauhoseos ja kuivahiiva (säästä 1 dl jauhoseosta leipomiseen). Sekoita tasaiseksi taikinaksi, joka saa olla hieman löysää.

Laita taikina jauhotetulle leivinpaperille pellin päälle. Muotoile taikinasta pitkänomainen leipä ja ripottele jäljelle jäänyt jauhoseos leivän päälle. Kohota lämpimässä paikassa 30 min.

Tee pitkä viilto leivän pintaan, toiselle sivulle. Paista 225 °C:ssa 20 minuuttia. Anna leivän jäähtyä muutaman tunnin ajan ennen leikkaamista.

Vinkki: Jos sinulla on 400 g tomaattimurskapurkki, saat taikinaan sopivan nestemäärän lisäämällä siihen 1 dl vettä. Voit myös itse maustaa tomaattimurskan basilikalla.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä