Mainos

Gluteeniton italialainen maalaisleipä

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) Semper Maalaisleipäjauhoseosta (sisältää pussin kuivahiivaa)
  • 500 g basilikalla maustettua tomaattimurskaa (katso vinkki)

Valmistusohje

Lämmitä tomaattimurska n. 40 asteiseksi. Lisää jauhoseos ja kuivahiiva (säästä 1 dl jauhoseosta leipomiseen). Sekoita tasaiseksi taikinaksi, joka saa olla hieman löysää.

Laita taikina jauhotetulle leivinpaperille pellin päälle. Muotoile taikinasta pitkänomainen leipä ja ripottele jäljelle jäänyt jauhoseos leivän päälle. Kohota lämpimässä paikassa 30 min.

Tee pitkä viilto leivän pintaan, toiselle sivulle. Paista 225 °C:ssa 20 minuuttia. Anna leivän jäähtyä muutaman tunnin ajan ennen leikkaamista.

Vinkki: Jos sinulla on 400 g tomaattimurskapurkki, saat taikinaan sopivan nestemäärän lisäämällä siihen 1 dl vettä. Voit myös itse maustaa tomaattimurskan basilikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.