1. Päivä 1: Mittaa 7 dl ruisjauhoja kulhoon. Kuumenna 7 dl vettä kiehuvaksi ja kaada ruisjauhojen päälle. Lisää suola ja kumina. Sekoita hyvin, peitä kulho muovikelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
2. Päivä 2: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen kulhossa. Lisää hiivaseos sekä 7 dl ruisjauhoja yön yli levänneeseen taikinaan ja työstä. Taikinasta tulee aika löysä. Anna taikinan kohota 4 tuntia vedottomassa paikassa – nyt taikina kohoaa paljon. 4 tunnin jälkeen: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lisää taikinaan siirappi, öljy, 1 l ruissihtijauhoja ja n. 7 dl vehnäjauhoja. Työstä taikinaa voimakkaasti. Kohota vielä 30 minuuttia.
3. Kumoa taikina ja työstä sitä jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina kolmeen osaan, muotoile limpuiksi ja laita ne voideltuihin vuokiin. Anna kohota vielä 20-30 minuuttia. Laita vuokien päälle voideltu vuoka jotta leivät eivät kohota paistettaessa – näin niistä tulee tiiviitä ja neliskulmaisia. Paista uunissa 45-50 minuuttia. Ota leivät uunista ja penslaa ne kylmällä vedellä. Kääri ne liinoihin ja jäähdytä ritilällä.