Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteenittomat porkkanasämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 dl vettä
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 2 dl tattarijauhoa
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 pkt (500 g) Semper Karkeaa jauhoseosta

Valmistusohje

Lämmitä vesi-öljyseos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 30 min.

Jaa taikina n. 20 osaan, leivo sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Anna kohota leivinliinan alla n. 10 min. Paista 250 °C:ssa n. 10 min.

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät