Mainos

Gluteenittomat porkkanasämpylät

Ainekset

  • 4 dl vettä
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 2 dl tattarijauhoa
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 pkt (500 g) Semper Karkeaa jauhoseosta

Valmistusohje

Lämmitä vesi-öljyseos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 30 min.

Jaa taikina n. 20 osaan, leivo sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Anna kohota leivinliinan alla n. 10 min. Paista 250 °C:ssa n. 10 min.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!