1. Kaada leivänmurut kulhoon, kaada päälle maitoa, niin että leivänmurut peittyvät ja laita sivuun, jotta leivänmuruihin imeytyy maitoa. Kuumenna uuni 180 °C:een.
2. Tee tomaattikastike. Kuumenna oliiviöljyä kasarissa ja kypsennä salottisipulia, valkosipulia ja chiliä miedolla lämmöllä pehmeäksi 2–3 minuutin ajan.
Kaada kasariin loraus valkoviiniä ja kaavi pohjasta makuaineita mukaan. Kaada joukkoon säilyketomaatit, basilika ja hieman suolaa ja pippuria. Lisää oliivit, mikäli käytät niitä, ja anna kastikkeen kiehua hiljakseen 5–10 minuuttia, niin että siitä haihtuu nestettä ja se sakenee.
2. Tomaattikastikkeen kypsyessä valmistele lihapullat. Laita naudan ja sian jauhelihat suureen kulhoon ja lisää valkosipuli, persilja ja parmesaani. Purista leivänmuruista liika maito pois ja laita ne kulhoon. Sekoita hyvin käsilläsi ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Muotoile lihasta saksanpähkinän kokoisia lihapullia ja pyöritä ne jauhossa. Kuumenna oliiviöljy suurella paistinpannulla. Kun öljy on kuumaa, paista lihapullat kullanvärisiksi, tarvittaessa useassa erässä.
4. Lisää lihapullat tomaattikastikkeeseen ja siirrä ne uuninkestävään astiaan. Kypsennä uunissa 10 minuuttia. Poista basilika.
5. Tarjoa riisin tai pastan kanssa. Jos tarjoat pastan kanssa, sekoita pastaan jonkin verran tomaattikastiketta ja tee päälle keko lihapullista. Ripottele päälle oreganoa ja parmesaania ja tarjoa ohessa (tai lihapullien jälkeen) jokin sopiva salaatti.
Resepti on kirjasta Gordon Ramsayn parhaat. (Readme.fi 2012)