Lihapullat tomaattikastikkeessa Hans Välimäen tapaan
Julkaistu
Hans Välimäen italialaistyyppiset lihapullat saavat makua parmesaanista ja yrteistä. Itse tehty hapanimelä tomaattikastike kruunaa annoksen. Jos kastiketta jää yli, sitä voi jatkojalostaa melkein mihin tahansa ruokaan.
Ainekset
- 400 g sika–nautajauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 0,75–1 dl kermaa tai yosa-kaurakermaa
- 3 rkl parmesaania raastettuna
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- mustapippuria maun mukaan
- cayennepippuria maun mukaan
- 3–4 rkl basilikaa hienonnettuna
- 3–4 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 tl oreganoa
- 2 murskattua valkosipulia
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- voita paistamiseen
Tomaattikastike
- 2 prk tomaattimurskaa
- 3–4 rkl punaviinietikkaa
- 1 punasipuli kuorittuna ja pilkottuna (tavallinenkin käy)
- 2–3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuina
- 1 tl suolaa
- 2–3 rkl sokeria
- mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- 1/4tl chiliä tai cayennepippuria
Valmistusohje
- Aloita lihapullista. Sulata voi pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota pehmeiksi.
- Kaada kerma kulhoon. Lisää sipuli, valkosipuli, kananmuna ja korppujauhot. Anna turvota hetki ja lisää jauheliha, yrtit, parmesaani ja mausteet. Sekoita hyvin, tarkista maku, muotoile lihapulliksi ja paista pannulla melkein kypsiksi.
- Siirry sitten tomaattikastikkeeseen. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit kuuman öljyn joukkoon. Älä ruskista. Lisää chili ja kuullota hetki.
- Lisää sen jälkeen tomaattimurska, sokeri, etikka ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia. Tarkista maku. Lisää suola ja pippuri. Kastike saisi olla hieman hapanimelä maultaan, karvas ja runsas, mutta silti makeahkon tuntuinen.
- Lisää lihapullat tomaattikastikkeen joukkoon ja kypsennä ne loppuun miedolla lämmöllä.
- Tarjoile spaghetin, parmesaanin ja tuoreen basilikan kera.
– Itse tykkään rouhaista päälle vielä hieman tuoretta mustapippuria sekä lisätä pienen lorauksen hyvää oliiviöljyä! Hans Välimäki sanoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku