1. Béchamelkastike: Keitä maito kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa. Ota voikattila liedeltä, vatkaa mukaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Laita takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa samalla vatkaten, vähän maitoa kerrallaan. Vatkaa koko ajan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Tomaattikastike: Kuori ja raasta porkkana. Hienonna selleri. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Halkaise chili pituussuuntaan, hienonna siitä neljännes. Paista porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Kaada mukaan tomaatit. Anna porista 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja viinietikalla. Keitä vielä 10 minuuttia. Halutessasi, sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Paista oliiviöljyssä, mutta älä aivan pehmeiksi. Laita lasagnelevyjä voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Lado kerroksittain lasagnelevyjä, kastikkeita ja vihanneksia vuokaan. Päällimmäiseksi tulee kerros lasagnelevyjä ja kauhallinen béchamelkastiketta. Ripottele päälle kunnolla juustoraastetta. Paista uunissa noin 45-50 minuuttia. Koristele grillatuin kesäkurpitsaviipalein ja pavuin.