Julkaistu
Testaa tv-kokki Harri Syrjäsen maukas lihapullapasta.
Ainekset
- 400 g naudan jauhelihaa
- 300 g pastaa
- nippu persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kananmuna
- 4 rkl soijaa
- 0,5 dl korppujauhoja
- 0,4 dl jallua tai konjakkia
- 1 rkl dijon-sinappia
- 2 dl kermaa
- pikku nippu timjamia
- 9 dl mietoa lihalientä
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen lihapullapasta:
- Silppua persilja ja valkosipuli.
- Riko kulhoon kanamuna, lisää persilja- ja valkosipulisilppu sekä korppujauhot ja soijasta puolet sekä jauheliha.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita ainekset hyvin.
- Pyörittele seoksesta lihapullia.
- Laita kasariin voita ja paista lihapullia. Lisää konjakki ja liekitä (ei pakollista, sammuta liesituuletin liekittämisen ajaksi).
- Lisää lihaliemi, kerma, dijon, loput soijasta ja timjami.
- Kiehauta ja lisää pasta.
- Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin