Graavisiika-kanapeet

Tämä kotimainen graavisiikaresepti sopii niin juhannuspöytään kuin alkuruoaksi pienillä rieskaleivillä. Tässä olemme valmistaneet maalaismaisia kanapeeleivoksia pehmeällä munakokkelilla, salaatilla ja miedolla sinappikastikkeella. Seisovassa pöydässä kalasta riittää 10-15 hengelle, ja graavisiika säilyy jääkaapissa noin viikon.

Neljälle

  • 1 ½ kg perattua siikaa
  • 15 kokonaista valkopippuria
  • 4 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 nippu tilliä

Sinappikastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl hunajasinappia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä

Munakokkeli

  • 3 kananmunaa
  • ½ dl ruokakermaa
  • suolaa
  • 1 rkl voita

Tarjoiluun

  • 12-16 pientä, ohutta rieskaa
  • 1 dl suikaloitua salaattia
  • yrttejä

Valmistusohje

1. Kuivaa peratut kalat talouspaperilla, mutta älä huuhtele niitä. Fileoi kalat.

2. Murskaa valkopippurit ja sekoita ne suolan ja sokerin kanssa. Hiero kalafileet seoksella. Hienonna tilli. Laita fileet toisiaan vasten lihapuolet sisäänpäin, fileiden väliin tilliä. Ripottele loput mausteseoksesta vuoan pohjalle, laita fileet vuokaan ja peitä muovikelmulla. Laita päälle kevyt paino ja laita vuoka jääkaappiin. Vuorokauden kuluttua kala on valmis.

3. Sekoita sinappikastike, laita kylmään.

4. Vatkaa munat ja kerma. Suolaa kevyesti. Sulata voi paistinpannussa miedolla lämmöllä. Kaada munaseos pannuun ja sekoita koko ajan, kunnes munakokkeli on kermaista.

5. Viipaloi kala ohuesti. Kokoa kanapeet: Ensin leipäviipale ja munakokkelia, leipäviipale ja sinappikastiketta sekä salaattia, päällimmäiseksi viipaloitua siikaa ja yrttejä. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!