Ruusucanapé lohesta
Tässä oiva alkuruoka vaikka hääpäivällisille tai romanttiselle illalliselle. Koristeellinen canapé hurmaa sekä maullaan että ulkonäöllään.
Neljälle
- 4 viipaletta kylmäsavulohta
- 4 rkl majoneesia
- 350 g kuorittuja katkarapuja
- suolaa ja valkopippuria
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- voita
- sitruunanlohkoja
- salaatinlehtiä
- tilliä
Valmistusohje
1. Ota muotilla (vaikkapa lasilla) leipäviipaleista n. 7 cm:n läpimittaisia pyörylöitä. Voitele leivät. Lusikoi tai pursota leiville majoneesia.
2. Muotoile lohiviipaleesta ruusu ja laita se leivälle. Ympäröi lohiruusu katkaravuilla. Aseta leivät annoslautasille ja koristele ne salaatinlehdillä, sitruunalohkoilla ja tillitupsuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin