Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Halstrattu pikagraavattu lohi ja kasvispyttipannu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pikagraaravauksessa kalaa ei varsinaisesti graavata vaan ainoastaan maustetaan. Siksi kala on vielä paistettava tai grillattava. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat ja tillimajoneesi.

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 600 g lohifileetä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl rouhittua valkopippuria
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl ruokaöljyä

Kasvispyttipannu

  • 1 iso punainen paprika
  • ½ kesäkurpitsa
  • 5 perunaa
  • voita paistamiseen

Koristeluun

  • 4 tillinoksa
  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Pikagraavaus: Leikkaa fileestä neljä annospalaa. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri ja ripottele osa seoksesta vuoan pohjalle. Pane vuokaan rinnakkain kaksi fileepalaa nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle kerros mausteseosta, valuta päälle ruokalusikallinen öljyä ja viimeistele hienonnetulla tillillä. Pane päälle loput fileepalat ja valuta pinnalle loppu öljy. Peitä lopuksi mausteseoksella ja tillillä. Peitä vuoka tuorekelmulla ja pane jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.

2. Kuori perunat. Leikkaa perunat, kesäkurpitsan puolikas ja paprikat pieniksi kuutioiksi ja kuullota voissa.

3. Halstraa fileepaloja kuumalla parilapannulla tai grillissä kaksi minuuttia molemmin puolin. Tarjoa heti. Koristele tillillä ka sitruunalla.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu