Halstrattu pikagraavattu lohi ja kasvispyttipannu
Pikagraaravauksessa kalaa ei varsinaisesti graavata vaan ainoastaan maustetaan. Siksi kala on vielä paistettava tai grillattava. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat ja tillimajoneesi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 600 g lohifileetä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl rouhittua valkopippuria
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 2 rkl ruokaöljyä
Kasvispyttipannu
- 1 iso punainen paprika
- ½ kesäkurpitsa
- 5 perunaa
- voita paistamiseen
Koristeluun
- 4 tillinoksa
- 4 sitruunalohkoa
Valmistusohje
1. Pikagraavaus: Leikkaa fileestä neljä annospalaa. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri ja ripottele osa seoksesta vuoan pohjalle. Pane vuokaan rinnakkain kaksi fileepalaa nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle kerros mausteseosta, valuta päälle ruokalusikallinen öljyä ja viimeistele hienonnetulla tillillä. Pane päälle loput fileepalat ja valuta pinnalle loppu öljy. Peitä lopuksi mausteseoksella ja tillillä. Peitä vuoka tuorekelmulla ja pane jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.
2. Kuori perunat. Leikkaa perunat, kesäkurpitsan puolikas ja paprikat pieniksi kuutioiksi ja kuullota voissa.
3. Halstraa fileepaloja kuumalla parilapannulla tai grillissä kaksi minuuttia molemmin puolin. Tarjoa heti. Koristele tillillä ka sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa