Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vasikanpaisti tillikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen yhteispohjoismainen sunnuntairuoka kautta aikojen saa hieman nykyajan tuuletusta.

Neljälle

  • 800 g vasikanpaistia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 porkkanaa
  • 2 kevätsipulia

Tillikastike

  • 3 dl vasikkafondia
  • 2 dl kermaa
  • 1 nippu tilliä
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl etikkaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero vasikanpaistiin suolaa ja pippuria. Pane se paistoritilälle uunipannu päälle, paina lihaan lämpömittari. Paista uunissa, kunnes sisälämpötila on 72 astetta (rosa liha) tai 77 astetta (läpikypsä). Se vie noin 50 minuuttia. Anna lihan vetäytyä alumiinifoliossa ennen viipalointia.

2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi lanteiksi. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa ne pätkiksi. Ryöppää porkkanat ja sipulit vähäsuolaisessa vedessä. Kuullota nopeasti voissa juuri ennen tarjoilua.

3. Hienonna tilli oikein pieneksi. Sekoita tillihake fondiin, samoin kerma, sokeri, etikka ja pippuri. Kiehauta juuri ennen tarjoilua ja tipauta sekaan voinokare. Vatkaa kastike vaahtoavaksi. Aseta porkkanaa ja kevätsipulia lautasille pediksi, nosta niiden päälle paistisiivut ja valuta kastiketta ympärille. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti