Vasikanpaisti tillikastikkeessa
Perinteinen yhteispohjoismainen sunnuntairuoka kautta aikojen saa hieman nykyajan tuuletusta.
Neljälle
- 800 g vasikanpaistia
- suolaa ja valkopippuria
- 2 porkkanaa
- 2 kevätsipulia
Tillikastike
- 3 dl vasikkafondia
- 2 dl kermaa
- 1 nippu tilliä
- 4 rkl sokeria
- 2 rkl etikkaa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero vasikanpaistiin suolaa ja pippuria. Pane se paistoritilälle uunipannu päälle, paina lihaan lämpömittari. Paista uunissa, kunnes sisälämpötila on 72 astetta (rosa liha) tai 77 astetta (läpikypsä). Se vie noin 50 minuuttia. Anna lihan vetäytyä alumiinifoliossa ennen viipalointia.
2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi lanteiksi. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa ne pätkiksi. Ryöppää porkkanat ja sipulit vähäsuolaisessa vedessä. Kuullota nopeasti voissa juuri ennen tarjoilua.
3. Hienonna tilli oikein pieneksi. Sekoita tillihake fondiin, samoin kerma, sokeri, etikka ja pippuri. Kiehauta juuri ennen tarjoilua ja tipauta sekaan voinokare. Vatkaa kastike vaahtoavaksi. Aseta porkkanaa ja kevätsipulia lautasille pediksi, nosta niiden päälle paistisiivut ja valuta kastiketta ympärille. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"