Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua koljaa siiderikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalafileiden gratinointi kinkun ja tomaatin kera on sekä maukasta että hieman erilaista. Peruna sopii hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 600 g koljafileetä
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 2 tl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl neutraalia öljyä

Gratinointiin

  • 4 viipaletta savukinkkua
  • 1 tomaatti
  • 120 g juustoviipaleita

Vihannekset

  • 200 g sokeriherneitä
  • ½ punasipuli

Siiderikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kalalientä
  • ½ dl kermaa
  • ½ dl siideriä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Siiderikastike: Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja sekoita siihen jauhot. Laita suurus takaisin liedelle ja lisää kalaliemi. Lisää kerma ja siideri, mausta suolalla ja pippurilla. Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita ranskalainen sinappi ja sitruunamehu, lisää öljy, mausta pippurilla. Laita kolja marinadiin n. 30 minuutiksi. Laita kala sitten voideltuun, uuninkestävään vuokaan, mausta suolalla. Paista fileitä uunissa n. 5 minuuttia. Ota vuoka uunista ja kuumenna uunin lämpötila 275 asteeseen.

3. Asettele kalafileille kinkkua, tomaattiviipaleita ja juustoa ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Kuori ja viipaloi sipuli, ryöppää sipuli ja sokeriherneet nopeasti kuumassa vedessä. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja wokkaa sitten nopeasti. Tarjoile kala vihannesten, kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala