Häränlihapataa nuorten vihannesten kera

Tuhti häränliha ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen kesäruokana. Yhdessä kesän tuoreiden, nuorten ensivihannesten kera siitä tulee kuitenkin ihana kesäpata. Tarjoile uusia perunoita lisäkkeenä, niin alkukesän makuelämys on täydellinen.

Kuudelle

  • 1 kg häränlapaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 tl timjamia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 8 dl lihalientä
  • 1 nippu uusia porkkanoita
  • 10 helmisipulia
  • 200 g vihreitä papuja
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 ½ dl vihreitä herneitä
  • 3 salaattisipulia (kevätsipulia)
  • 1 nippu persiljaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista kuutiot voissa pienissä erissä. Nosta paistetut lihat pataan. Sirottele lihojen päälle jauhoa ja sekoita hyvin. Lisää suola, timjami ja jauhettu pippuri ja lopuksi lihaliemi sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen kannella peitettynä noin 45 minuuttia.

2. Raaputa porkkanat ja leikkaa pois naatit. Ryöppää sipulit, kuori ne ja ruskista sipulit varovasti paistinpannussa. Lisää porkkanat ja sipulit pataan. Keitä pataa edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes liha tuntuu murealta.

3. Puhdista salaattisipulit ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se 1 ½ sentin viipaleiksi. Lisää salaattisipulit, kesäkurpitsaviipaleet, herneet ja vihreät pavut pataan. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna porista minuutti ennen tarjoilua. Tuo tarjolle persiljan kanssa ja tarjoile lisäkkeenä uusia perunoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.