Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Höyrykeitetty häränfilee ensivihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pakastettua häränsisäfileetä on miltei joka kaupassa ja se sopii erinomaisesti breseeraukseen eli höyrykeittämiseen. Sulata filee miltei kokonaan, silloin siitä tulee kaikkein parasta.

Neljälle

  • 1,2 kg häränsisäfileetä
  • 1 1/4 l häränlihalientä
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ ruukkua basilikaa

Tarjoiluun

  • 4 perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 250 g parsakaalia
  • 4 kevätsipulia
  • 8 vihreää parsaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja porkkanat ja pieni ne. Jaa kukka- ja parsakaali pieniin nuppuihin. Puhdista kevätsipulit ja parsat. Leikkaa liha 8 tasavahvaan siivuun. Irrota basilikasta lehdet.

2. Nosta lihat pataan. Kaada lihalientä pataan, niin että pohja peittyy juuri. Lisää pippurit. Kuumenna kiehuvaksi, sulje kansi ja anna kiehua hiljaa noin 15 minuuttia. Nosta lihaviipaleet padasta ja pidä lämpiminä.

3. Kaada loppu liemi pataan, kuumenna kiehuvaksi ja lisää perunat ja porkkanat. Keitä hiljaa 6 minuuttia. Lisää kukka- ja parsakaali, kevätsipulit ja parsat. Kiehauta uudelleen ja hauduta vielä 5-8 minuuttia. Nosta vihannekset liemestä reikäkauhalla ja jaa ne lämpimille lautasille. Asettele lihaviipaleet niiden päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi päälle vähän lientä, koristele basilikalla ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee