1. Kuori sipuli, porkkana ja selleri lientä varten. Keitä 1 ½ litraa vettä, laakerinlehti ja timjami ja laita liha kattilaan liemen kiehuessa rajusti. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Lisää vihannekset, persiljanippu, pippuria ja 1 ½ suolaa, laita kansi päälle ja anna kiehua matalalla lämmöllä 1 ½ tuntia. Nosta kypsä liha kattilasta ja kääri folioon, jotta liha pysyy lämpimänä. Siivilöi liemi ja heitä pois keitetyt vihannekset.
2. Kuori mustajuuret ja paloittele n. 5 cm pituisiksi paloiksi. Puhdista porkkanat ja kuori ja viipaloi nauriit n. 1 sentin kokoisiksi paloiksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää juurekset liemeen ja keitä pehmeiksi n. 15 minuuttia. Nosta liemestä ja pidä lämpiminä.
3. Keitä liemi kokoon kunnes jäljellä on 1 litra. Paista voita ja vehnäjauhoja ilman että ne saavat väriä. Vatkaa sitten mukaan reilu puolet liemestä, anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia ja mausta piparjuurella, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Loput liemestä tarjoilet erillisenä alkuruokana kulhoista.