Häränviillokki minisipulien ja perunalumen kanssa

Hillosipulit, latinaksi allium cepa liliaceae, ovat eräänlaisia hopea- tai helmisipuleita, jotka kasvatetaan hyvin tiheästi, jotta ne saavat tyypillisen minikokonsa. Niitä käytetään useimmiten etikkaliemessä, mutta voidaan käyttää myös, kuten tässä, kultaamaan lihaviillokki. Puristettuja perunoita varten tarvitset joko perunapuristimen tai tiheän siivilän.

Neljälle

  • 1 kg luutonta naudanlapaa
  • 500 g minisipuleita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 7 dl lihalientä
  • 3 dl kermaa

Puristettu perunalumi

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi. Pidä ne lämpiminä tarjoiluun. Kuori minisipulit ja paista niitä voissa. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuumenna isossa kattilassa lihaliemi kiehuvaksi suolan ja pippurin kanssa. Lisää lihakuutiot, anna kiehua muutama minuutti ja kuori vaahto tarkoin.

2. Lisää kerma ja keitä lihaa noin tunti, tai kunnes liha on oikein mureaa. Pane sipulit kiehumaan mukaan, kun keittoaikaa on 10 minuuttia jäljellä. Nosta liha ja sipulit liemestä, siivilöi liemi ja keitä sitä vähän kokoon.

3. Sekoita vehnäjauho kylmään vesitilkkaan ja suurusta lihaliemi kastikkeeksi. Lämmitä tarjoilukulho kuumalla vedellä, kaada se pois ja kuivaa kulho hyvin. Purista sitten perunat lämpimään kulhoon ja suolaa kevyesti. Nosta lihat ja sipulit kastikkeeseen ja tarjoile perunalumen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.