Vasikkablanquette curryn ja kapristen kera

Blanquette on keitettyä lihaa, joka on peitetty paksulla valkokastikkeella. Tämä on oikeaa vanhanajan ranskalaista kotiruokaa. Keitetyt perunat maistuvat lisäkkeenä. Ja varmasti lasillinen punaviiniä.

Neljälle

  • 1 kg vasikanrintaa tai -lapaa ilman luita
  • 1 salottisipuli
  • 2 porkkanaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 tl currya
  • 3 dl lihan keitinlientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 250 tuoretta pinaattia
  • 2 tl voita
  • 3 rkl kapriksia
  • raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2x2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele salottisipuli ja porkkanat. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi, nosta liha kattilaan ja anna kiehua uudestaan. Kaada liha lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Pese kattila, laita liha uudestaan siihen ja täytä kylmällä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolella, lisää liemeen pippurit, laakerinlehti, suola ja porkkanat. Keitä noin 1 tunti, tai kunnes liha on mureaa. Nosta liha ja porkkanat liemestä ja pidä lämpimänä. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on 6-7 dl ja siivilöi se. Ota erilleen 3 dl kastiketta varten.

2. Kastike: Sulata voi ja paista siinä currya hetki. Ota kasari liedeltä ja lisää jauhot. Nosta takaisin liedelle ja kaada joukkoon keitinliemi vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja anna kastikkeen poreilla hiljaa 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja puristetulla sitruunamehulla.

3. Pese sitruuna ja raasta kuori. Perkaa pinaatit ja paista nopeasti voissa. Nosta pinaatti tarjoiluvadille, ja nosta liha, porkkanat ja kaprikset päälle. Kaada lopuksi kastiketta päälle ja koristele sitruunankuorella. Tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat