Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammasta paprikakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Luullisessa lampaanlihassa on runsas maku ja se tulee mureaksi, kun saa kiehua lihaliemessä.

Neljälle

  • 1,4 kg lampaanselkää paloina

Keittämiseen

  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 porkkana paloina
  • 1 pieni sipuli lohkoina
  • 1 tl timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3-4 oksaa persiljaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 5 dl keitinlientä
  • 2 rkl ranskankermaa
  • paprikajauhetta
  • 2 paprikaa

Valmistusohje

1. Pane lampaanlihat pataan. Kaada päälle sen verran vettä, että se juuri peittää lihat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä voimakkaasti. Kuori vaahto tarkoin pinnalta ja lisää sitten liemikuutio, vihannekset ja mausteet. Alenna lämpö ja keitä hiljaa kannan alla tunti.

2. Nosta liha ja vihannekset liemestä, siivilöi keitinliemi.

3. Kuullota voita ja jauhoa, ohenna keitinliemellä ja keitä 10 minuuttia. Lisää ranskankerma ja paprikajauhe. Mausta suolalla ja lisää lihat kastikkeeseen. Paista silputut paprikat nopeasti pannulla ja kaada lihojen päälle. Tarjoile lisäksi keitettyä riisiä tai perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta