Lammasta paprikakastikkeessa
Luullisessa lampaanlihassa on runsas maku ja se tulee mureaksi, kun saa kiehua lihaliemessä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,4 kg lampaanselkää paloina
Keittämiseen
- 1 lihaliemikuutio
- 1 porkkana paloina
- 1 pieni sipuli lohkoina
- 1 tl timjamia
- 1 valkosipulinkynsi
- 3-4 oksaa persiljaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 5 dl keitinlientä
- 2 rkl ranskankermaa
- paprikajauhetta
- 2 paprikaa
Valmistusohje
1. Pane lampaanlihat pataan. Kaada päälle sen verran vettä, että se juuri peittää lihat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä voimakkaasti. Kuori vaahto tarkoin pinnalta ja lisää sitten liemikuutio, vihannekset ja mausteet. Alenna lämpö ja keitä hiljaa kannan alla tunti.
2. Nosta liha ja vihannekset liemestä, siivilöi keitinliemi.
3. Kuullota voita ja jauhoa, ohenna keitinliemellä ja keitä 10 minuuttia. Lisää ranskankerma ja paprikajauhe. Mausta suolalla ja lisää lihat kastikkeeseen. Paista silputut paprikat nopeasti pannulla ja kaada lihojen päälle. Tarjoile lisäksi keitettyä riisiä tai perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku