Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera
Tämä on perinteistä, parhaan sortin kotiruokaa jonka ei soisi katoavan. Muista, että keitetyn häränrinnan pitää levätä painon alla yön yli ennen käristämistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1,2 kg riimisuolattua häränrintaa
- 1 porkkana
- 1 keltasipuli
- 10 kokonaista valkopippuria
- 8-10 jauhoista perunaa
- 2 dl lämmintä maitoa
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 keltasipulia
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Laita häränrinta kattilaan. Kuori porkkana ja sipuli ja leikkaa ne muutamaksi palaksi, lisää ne kattilaan valkopippureiden kanssa. Lisää vettä niin että muut ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa, 1-1 ½ tuntia. Nosta liha vedestä ja anna sen jäähtyä painon alla, mieluiten yön yli.
2. Kuori perunat, paloittele ne ja keitä kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Muussaa perunat survimella, sähkövatkaimella tai käsin. Lisää voi ja maitoa kunnes pyree saavuttaa sopivan koostumuksen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
3. Kuori ja viipaloi sipulit. Ruskista 1 rkl voita keskilämmöllä ja paista sipulit rapeiksi. Viipaloi liha paksuiksi viipaleiksi ja käristä ne nopeasti ruskistuneessa voissa, niin että lihapalat saavat väriä ja kuumenevat kauttaaltaan. Tarjoile perunapyreen ja sipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka