Suolattua häränrintaa sinappikastikkeessa

Pohjoismaisessa ruokaperinteessä suolattu liha on aikoinaan ollut tärkeämpää kuin tuore liha ennen pakastinten ja jääkaappien aikaa. Tässä päivitetty resepti perinneruoasta.

4 hengelle

  • 1 1/2 kg suolattua häränrintaa
  • 1 laakerinlehti
  • 10 valkopippuria kokonaisena
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1/2 purjo
  • 1/4 selleri

Kastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl dijonin sinappia

Valmistusohje

1. Kiehauta liha. Kaada vesi pois kattilasta ja vaihda uusi vesi. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi yhdessä laakerinlehden ja pippurien kanssa. Anna kiehua ihan hiljaa miedolla lämmöllä kannen alla noin 3 tuntia, eli kunnes liha tuntuu hyvin murealta. Ota liha liemestä, jäähdytä ja laita jääkaappiin yön yli. Lihasta tulee helpommin leikattavaa, jos olet pitänyt sitä viileässä painon alla kahden lautasen välissä. Siivilöi keitinliemi, jäähdytä ja pidä sekin jääkaapissa yön yli.

2. Poista lihaliemen pinnalle muodostunut rasvakakku. Kuori ja kuutioi vihannekset kauniisti. Keitä ne kypsiksi pienessä määrässä lihalientä.

3. Kuori ja silppua salottisipulit ja kuullota ne kevyesti voissa kasarissa. Lisää kerma ja keitä kolmisen minuuttia. Ota kasari liedeltä ja sekoita sinappi kastikkeeseen. Pidä kastike lämpimänä, mutta älä enää keitä. Maista ja llisää tarvittaessa sinappia.

4. Viipaloi liha, kaada päälle hieman lihalientä ja lämmitä ne tarjoiluvadissa uunissa. Peitä vati alumiinifoliolla, ettei liha kuivu. Tarjoile vihanneskuutioiden ja sinappikastikkeen sekä esim. keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!