Julkaistu
Tv-kokin gulassikeitto lämmittää talvipäivänä!
Ainekset
- 400 g naudan jauheliha
- 1,3 l lihalientä
- 1 suippopaprika
- 5 perunaa
- 1 sipuli
- 1 vihreä paprika
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 2–4 valkosipulinkynttä
- nippu lehtipersiljaa
- 1 rkl tomaattipyre
- 2 tl chiljauhe
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1,5 dl valkoviiniä
- 0,5dl oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
- 4 rkl smetanaa
- pala patonkia
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen gulassikeitto
- Leikkaa paprikat suikaleiksi. Kuutioi perunat. Silppua sipuli ja leikkaa kirsikkatomaat puoliksi. Viipaloi valkosipulit. Hienonna lehtipersilja.
- Lisää oliiviöljyä kasariin ja ruskista jauiheliha. Heitä joukkoon sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää tomaattipyree sekä chilijauhe ja paprikajauhe ja sekoita mausteet tasaisesti.
- Lisää tomaatit ja perunat, kuullota vielä hetken. Kaada kasariin valkoviini ja kiehauta.
- Lisää lihaliemi ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä noin 6 minuuttia ja lisää paprikat. Keitä hiljaa hymyillen vielä noin 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Nosta annos lautasella ja lisää päälle ruokalusikallinen smetanaa ja hyppysellinen lehtipersiljaa. Tarjoa patongin kanssa.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa