Pustan pojan gulassikeitto

Ainekset

  • 4:lle hengelle
  • 400 g porsaanlihasuikaleita
  • 2 sipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • n. 1 l lihalientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 4 perunaa
  • 2 paprikaa
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 3 tl paprikajauhetta
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise paprikat ja poista siemenkota. Suikaloi paprika ja sipuli sekä hienonna valkosipulin kynnet. Lämmitä voi kattilassa ja lisää lihasuikaleet. Paista hetki ja lisää sipulit, paprikat, paprikajauhe sekä tomaattipyree. Kuullota hetki ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää lihaliemi, tomaattimurska ja laakerinlehti. Anna poreilla noin 25 minuuttia. Lisää kuutioidut perunat ja punaviinietikka. Hauduta vielä noin 15-20 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.