Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pustan pojan gulassikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4:lle hengelle
  • 400 g porsaanlihasuikaleita
  • 2 sipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • n. 1 l lihalientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 4 perunaa
  • 2 paprikaa
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 3 tl paprikajauhetta
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise paprikat ja poista siemenkota. Suikaloi paprika ja sipuli sekä hienonna valkosipulin kynnet. Lämmitä voi kattilassa ja lisää lihasuikaleet. Paista hetki ja lisää sipulit, paprikat, paprikajauhe sekä tomaattipyree. Kuullota hetki ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää lihaliemi, tomaattimurska ja laakerinlehti. Anna poreilla noin 25 minuuttia. Lisää kuutioidut perunat ja punaviinietikka. Hauduta vielä noin 15-20 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto