Julkaistu
Kokki Harri Syrjäsen italianpata valmistuu yhdessä kasarissa.
Ainekset
- 400 g jauhelihaa
- 2 dl minifusillipasta (6 minuutin)
- 4 dl mietoa lihalientä
- 1 dl punkkua jos kaapista löytyy
- 1,5 dl pakasteherneitä
- 1 punainen paprika
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 prk tomaattimurska
- 1 rkl tomaattipyree
- nippu oreganoa
- nippu basilikaa
Valmistusohje
- Kuutioi paprika ja silppua sipuli ja valkosipuli.
- Leikkaa oregano ja basilika.
- Ruskista jauheliha tilkassa öljyä, lisää sipuli ja valkosipuli sekä tomaattipyree.
- Sekoita hyvin ja lisää punkku, lihaliemi ja tomaattimurska. Odota, kunnes kiehuu ja lisää pasta.
- Keittele noin 8–10 minuuttia ja lisää paprika, herneet, oregano ja basilika.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa