Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Harri Syrjäsen lohiseljanka

0:58img
Lohiseljankan valmistuvaiheet näet videolta!
Julkaistu 21.02.2022 12:57

MTV LIFESTYLE

Seljanka on venäläinen keitto. Testaa tv-kokki Harri Syrjäsen lohiseljanka!

Ainekset

  • 350 g lohta
  • 3 perunaa
  • 1 l kalalientä
  • 1 valkosipuli
  • 1 suolakurkku
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 sitruuna
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 dl oliiveja
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 mustapippuria
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 1 dl smetanaa
  • voita

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohiseljanka:

  1. Kuori ja pilko porkkana viipaleiksi. Kuori ja leikkaa kuutioiksi perunat ja juuriselleri. Kuutioi myös suolakurkku.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Irrota lohesta nahka ja kuutioi.
  3. Laita kasariin voi ja kuullota siinä hetken aikaa sipulia, valkosipulia, juuriselleriä, porkkanaa ja perunoita.
  4. Lisää paseerattu tomaatti ja kalaliemi. Mausta laakerinlehdillä ja pippureilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia ja lisää suolakurkut ja oliivit sekä lohi.
  6. Sekoita, anna kiehua 1–2 minuuttia. Nosta annos lautaselle, lisää smetanaa ruokalusikallinen ja purista päälle sitruunanmehua.

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Keitot