Julkaistu
Seljanka on venäläinen keitto. Testaa tv-kokki Harri Syrjäsen lohiseljanka!
Ainekset
- 350 g lohta
- 3 perunaa
- 1 l kalalientä
- 1 valkosipuli
- 1 suolakurkku
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 sitruuna
- 100 g juuriselleriä
- 1 dl oliiveja
- 2 laakerinlehteä
- 10 mustapippuria
- 2 dl paseerattua tomaattia
- 1 dl smetanaa
- voita
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohiseljanka:
- Kuori ja pilko porkkana viipaleiksi. Kuori ja leikkaa kuutioiksi perunat ja juuriselleri. Kuutioi myös suolakurkku.
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Irrota lohesta nahka ja kuutioi.
- Laita kasariin voi ja kuullota siinä hetken aikaa sipulia, valkosipulia, juuriselleriä, porkkanaa ja perunoita.
- Lisää paseerattu tomaatti ja kalaliemi. Mausta laakerinlehdillä ja pippureilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia ja lisää suolakurkut ja oliivit sekä lohi.
- Sekoita, anna kiehua 1–2 minuuttia. Nosta annos lautaselle, lisää smetanaa ruokalusikallinen ja purista päälle sitruunanmehua.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi