Julkaistu
Seljanka on venäläinen keitto. Testaa tv-kokki Harri Syrjäsen lohiseljanka!
Ainekset
- 350 g lohta
- 3 perunaa
- 1 l kalalientä
- 1 valkosipuli
- 1 suolakurkku
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 sitruuna
- 100 g juuriselleriä
- 1 dl oliiveja
- 2 laakerinlehteä
- 10 mustapippuria
- 2 dl paseerattua tomaattia
- 1 dl smetanaa
- voita
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohiseljanka:
- Kuori ja pilko porkkana viipaleiksi. Kuori ja leikkaa kuutioiksi perunat ja juuriselleri. Kuutioi myös suolakurkku.
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Irrota lohesta nahka ja kuutioi.
- Laita kasariin voi ja kuullota siinä hetken aikaa sipulia, valkosipulia, juuriselleriä, porkkanaa ja perunoita.
- Lisää paseerattu tomaatti ja kalaliemi. Mausta laakerinlehdillä ja pippureilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia ja lisää suolakurkut ja oliivit sekä lohi.
- Sekoita, anna kiehua 1–2 minuuttia. Nosta annos lautaselle, lisää smetanaa ruokalusikallinen ja purista päälle sitruunanmehua.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa