Harri Syrjäsen riistapasta
Julkaistu
Tv-kokki Harri Syrjäsen riistapasta valmistuu yhdessä kasarissa. Rosmariini ja katajanmarja korostavat hirven makua.
Ainekset
- 300 g hirven jauhelihaa
- 300 g pastaa
- 4 dl kantarelleja
- 8–9 dl mietoa riistalientä
- 1,5 dl punaviiniä
- 2 dl kermaa
- 10–15 katajanmarjaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punasipuli
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 rosmariininoksia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Harri Syrjäsen riistapasta valmistuu näin:
- Leikkaa punasipuli ¼-kokoisiksi renkaiksi ja pilko valkosipuli. Leikkaa katajanmarjat ja hakkaa veitsen varrella rosmariinin oksia, jotta eteeriset öljyt nousevat pintaan. Revi kantarellit pienemmiksi.
- Lisää kasariin oliiviöljy ja ruskista hirven jauhelihaa hetki. Mausta suolalla.
- Lisää kantarellit ja paistele hetken aikaa. Lisää punasipuli ja valkosipuli sekä rosmariinin oksat. Freesaa vielä hetki ja lisää punaviini ja kiehauta.
- Lisää riistaliemi ja kerma. Kiehauta ja lisää pasta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Keitä hiljaa hymyillen noin 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku