Harri Syrjäsen riistapasta
Julkaistu
Tv-kokki Harri Syrjäsen riistapasta valmistuu yhdessä kasarissa. Rosmariini ja katajanmarja korostavat hirven makua.
Ainekset
- 300 g hirven jauhelihaa
- 300 g pastaa
- 4 dl kantarelleja
- 8–9 dl mietoa riistalientä
- 1,5 dl punaviiniä
- 2 dl kermaa
- 10–15 katajanmarjaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punasipuli
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 rosmariininoksia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Harri Syrjäsen riistapasta valmistuu näin:
- Leikkaa punasipuli ¼-kokoisiksi renkaiksi ja pilko valkosipuli. Leikkaa katajanmarjat ja hakkaa veitsen varrella rosmariinin oksia, jotta eteeriset öljyt nousevat pintaan. Revi kantarellit pienemmiksi.
- Lisää kasariin oliiviöljy ja ruskista hirven jauhelihaa hetki. Mausta suolalla.
- Lisää kantarellit ja paistele hetken aikaa. Lisää punasipuli ja valkosipuli sekä rosmariinin oksat. Freesaa vielä hetki ja lisää punaviini ja kiehauta.
- Lisää riistaliemi ja kerma. Kiehauta ja lisää pasta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Keitä hiljaa hymyillen noin 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi