Harri Syrjäsen riistapasta

harri syrjäsen riistapasta (1)

Tv-kokki Harri Syrjäsen riistapasta valmistuu yhdessä kasarissa. Rosmariini ja katajanmarja korostavat hirven makua.

Ainekset

  • 300 g hirven jauhelihaa
  • 300 g pastaa
  • 4 dl kantarelleja
  • 8–9 dl mietoa riistalientä
  • 1,5 dl punaviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 10–15 katajanmarjaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punasipuli
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rosmariininoksia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Harri Syrjäsen riistapasta valmistuu näin:

  1. Leikkaa punasipuli ¼-kokoisiksi renkaiksi ja pilko valkosipuli. Leikkaa katajanmarjat ja hakkaa veitsen varrella rosmariinin oksia, jotta eteeriset öljyt nousevat pintaan. Revi kantarellit pienemmiksi.
  2. Lisää kasariin oliiviöljy ja ruskista hirven jauhelihaa hetki. Mausta suolalla.
  3. Lisää kantarellit ja paistele hetken aikaa. Lisää punasipuli ja valkosipuli sekä rosmariinin oksat. Freesaa vielä hetki ja lisää punaviini ja kiehauta.
  4. Lisää riistaliemi ja kerma. Kiehauta ja lisää pasta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Keitä hiljaa hymyillen noin 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!