Näin valmistuu Harri Syrjäsen vodkapasta 0:47

Harri Syrjäsen vodkapasta

Harri Syrjänen näyttää videolla, kuinka vodkapasta valmistuu!

Harri Syrjäsen vodkapastaan käytät kätevästi juoman jämät pullon pohjalta.

Ainekset

  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 10 miniluumutomaattia
  • 1–2 dl kermaa/creme fraiche/smetana
  • 4 cl eli pikku huikka vodkaa
  • 1 tuore chili tai 1 tl chilihiutaleita
  • 1–2 dl parmesanraastetta
  • 8–9 dl vettä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Pilko chili ja valkosipuli. Halkaise tomaatit.
  2. Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä ja lisää sipuli, valkosipuli, chili, tomaatit ja tomaattipyree. Kuullota hetken aikaa ja lisää vodka.
  3. Kiehauta hetken, jotta alkoholi haihtuu.
  4. Lisää vesi sekä kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Lisää pastat ja keittele hiljaa hymyillen noin 15 minuuttia.
  6. Raasta parmesaani ja revi basilikan lehtiä joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!