Julkaistu
Harri Syrjäsen vodkapastaan käytät kätevästi juoman jämät pullon pohjalta.
Ainekset
- 300 g pastaa
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 10 miniluumutomaattia
- 1–2 dl kermaa/creme fraiche/smetana
- 4 cl eli pikku huikka vodkaa
- 1 tuore chili tai 1 tl chilihiutaleita
- 1–2 dl parmesanraastetta
- 8–9 dl vettä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Pilko chili ja valkosipuli. Halkaise tomaatit.
- Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä ja lisää sipuli, valkosipuli, chili, tomaatit ja tomaattipyree. Kuullota hetken aikaa ja lisää vodka.
- Kiehauta hetken, jotta alkoholi haihtuu.
- Lisää vesi sekä kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää pastat ja keittele hiljaa hymyillen noin 15 minuuttia.
- Raasta parmesaani ja revi basilikan lehtiä joukkoon.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa