Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Harri Syrjäsen vodkapasta

0:47img
Harri Syrjänen näyttää videolla, kuinka vodkapasta valmistuu!
Julkaistu 09.01.2023 18:30

MTV LIFESTYLE

Harri Syrjäsen vodkapastaan käytät kätevästi juoman jämät pullon pohjalta.

Ainekset

  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 10 miniluumutomaattia
  • 1–2 dl kermaa/creme fraiche/smetana
  • 4 cl eli pikku huikka vodkaa
  • 1 tuore chili tai 1 tl chilihiutaleita
  • 1–2 dl parmesanraastetta
  • 8–9 dl vettä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Pilko chili ja valkosipuli. Halkaise tomaatit.
  2. Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä ja lisää sipuli, valkosipuli, chili, tomaatit ja tomaattipyree. Kuullota hetken aikaa ja lisää vodka.
  3. Kiehauta hetken, jotta alkoholi haihtuu.
  4. Lisää vesi sekä kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Lisää pastat ja keittele hiljaa hymyillen noin 15 minuuttia.
  6. Raasta parmesaani ja revi basilikan lehtiä joukkoon.

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Pastat ja nuudelit