Harri Syrjäsen tatti-poropasta
Julkaistu
Tämän sieni-poropastan valmistat herkkutatteja hyödyntämällä. Kokeile helppoa yhdessä kasarissa valmistuvaa ruokaa!
Ainekset
- 5 dl pilkottuja herkkutatteja
- 70 g poron tai hirven kylmäsavulihaa
- 300 g pastaa
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 0,5 dl oliiviölljyä
- 2 dl kermaa
- 1 dl valkoviiniä
- 8 dl mietoa sienilientä fondista
- kourallinen tuoretta basilikaa
- 3 kevätsipulin vartta
- 1 dl raastettua parmesania
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Harri Syrjäsen tatti-poropasta valmistuu näin:
- Aloita pilkkomalla punasipuli, valkosipuli, kevätsipulin varret ja basilika.
- Suikaloi kylmäsavuliha ja jätä tatit isohkoiksi paloiksi. Kuumenna kasari ja lisää oliiviöljyä.
- Paista tatteihin hyvä väri ja mausta suolalla.
- Lisää punasipuli, valkosipuli ja suikaloitu kylmäsavuliha. Kuullota hetken aikaa. Lisää valkoviini ja kiehauta.
- Lisää sieniliemi ja odota kunnes kiehuu ja lisää pasta. Lisää kerma. Keittele hiljaa hymyillen noin 13 minuuttia.
- Lisää kevätsipulinvarret ja basilika sekä raastettu parmesani. Keitä vielä 1–2 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
Lisää one pot -reseptejä löydät Harri Syrjäsen Instagram-tililtä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku