Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kellarimestarin riisipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän voimakkaan makuiseen riisipataan voit käyttää hirven-, peuran- tai poronlihaa tai yhdistää eri riistalajeja keskenään. Tarjoa lisänä pastaa.

4 annosta

  • 1-1½ kg hirven palapaistia tai muuta riistaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 15--20 pikkusipulia
  • 1 litra sekasieniä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Paloittele liha 3 cm kuutioiksi. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna katajanmarjat. Ruskista liha kauttaaltaan.

2. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Sekoita tomaattipyree viiniin, lisää hienonnetut katajanmarjat ja 1½ tl suolaa sekä pari reilua kierrosta mustapippuria pippurimyllystä. Kaada viini ja mausteet pataan. Keitä lientä miedolla lämmöllä pari minuuttia ja lisää joukkoon lihat. Kiehauta, pane kansi päälle ja hauduta kunnon lämmöllä noin kaksi tuntia tai kunnes liha on mureaa.

3. Kuori pikkusipulit ja ruskista ne kevyesti voissa. Puhdista ja kuullota sienet. Kun haudutusaikaa on jäljellä 45 minuuttia, lisää pataan sienet ja sipulit. Tarjoa pastan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata