Kellarimestarin riisipata
Tähän voimakkaan makuiseen riisipataan voit käyttää hirven-, peuran- tai poronlihaa tai yhdistää eri riistalajeja keskenään. Tarjoa lisänä pastaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1-1½ kg hirven palapaistia tai muuta riistaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pullo punaviiniä
- 1 rkl katajanmarjoja
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 15--20 pikkusipulia
- 1 litra sekasieniä
- voita paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Paloittele liha 3 cm kuutioiksi. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna katajanmarjat. Ruskista liha kauttaaltaan.
2. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Sekoita tomaattipyree viiniin, lisää hienonnetut katajanmarjat ja 1½ tl suolaa sekä pari reilua kierrosta mustapippuria pippurimyllystä. Kaada viini ja mausteet pataan. Keitä lientä miedolla lämmöllä pari minuuttia ja lisää joukkoon lihat. Kiehauta, pane kansi päälle ja hauduta kunnon lämmöllä noin kaksi tuntia tai kunnes liha on mureaa.
3. Kuori pikkusipulit ja ruskista ne kevyesti voissa. Puhdista ja kuullota sienet. Kun haudutusaikaa on jäljellä 45 minuuttia, lisää pataan sienet ja sipulit. Tarjoa pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku