Näin valmistuu Harri Syrjäsen pinaattinen lohipasta 0:47

Harri Syrjäsen pinaattinen lohipasta

Videolta voit katsoa pinaattisen lohipastan helpot valmistusvaiheet!

Lohta, tomaattia ja pinaattia – siinä tämän Harri Syrjäsen kehittelemän one pot -pastan tärkeimmät raaka-aineet.

Ainekset

  • 300 g lohta
  • 350 g pastaa
  • 100 g luumutomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen chili
  • 100 g baby pinaattia
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 8 dl hummerilientä
  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 sitruuna
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Pilko chili renkaiksi ja halkaise tomaatit. Kuutioi lohi.
  2. Lisää kuumaan kasariin oliiviöljy, punasipuli ja tomaatit.
  3. Kuullota hetken aikaa ja kaada mukaan valkoviini. Keitä hetken ja lisää hummeriliemi. Kiehauta ja lisää pasta.
  4. Keittele hiljaa hymyillen 12 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää.
  5. Sekoita jogurtti mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Lisää lohi ja pinaatti sekä purista sitruunanmehu. Sekoita hellästi ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.