Julkaistu
Lohta, tomaattia ja pinaattia – siinä tämän Harri Syrjäsen kehittelemän one pot -pastan tärkeimmät raaka-aineet.
Ainekset
- 300 g lohta
- 350 g pastaa
- 100 g luumutomaatteja
- 1 punasipuli
- 1 punainen chili
- 100 g baby pinaattia
- 1,5 dl valkoviiniä
- 8 dl hummerilientä
- 1,5 dl turkkilaista jogurttia
- 1/2 sitruuna
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Pilko chili renkaiksi ja halkaise tomaatit. Kuutioi lohi.
- Lisää kuumaan kasariin oliiviöljy, punasipuli ja tomaatit.
- Kuullota hetken aikaa ja kaada mukaan valkoviini. Keitä hetken ja lisää hummeriliemi. Kiehauta ja lisää pasta.
- Keittele hiljaa hymyillen 12 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää.
- Sekoita jogurtti mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää lohi ja pinaatti sekä purista sitruunanmehu. Sekoita hellästi ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku