- Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Pilko chili renkaiksi ja halkaise tomaatit. Kuutioi lohi.
- Lisää kuumaan kasariin oliiviöljy, punasipuli ja tomaatit.
- Kuullota hetken aikaa ja kaada mukaan valkoviini. Keitä hetken ja lisää hummeriliemi. Kiehauta ja lisää pasta.
- Keittele hiljaa hymyillen 12 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää.
- Sekoita jogurtti mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää lohi ja pinaatti sekä purista sitruunanmehu. Sekoita hellästi ja tarjoile.
Makuja
Harri Syrjäsen pinaattinen lohipasta
0:47Videolta voit katsoa pinaattisen lohipastan helpot valmistusvaiheet!
Julkaistu 08.04.2022 13:53
Lohta, tomaattia ja pinaattia – siinä tämän Harri Syrjäsen kehittelemän one pot -pastan tärkeimmät raaka-aineet.
Ainekset
- 300 g lohta
- 350 g pastaa
- 100 g luumutomaatteja
- 1 punasipuli
- 1 punainen chili
- 100 g baby pinaattia
- 1,5 dl valkoviiniä
- 8 dl hummerilientä
- 1,5 dl turkkilaista jogurttia
- 1/2 sitruuna
- 0,5 dl oliiviöljyä