Hellapoliisin pienet sienipiiraat

Näihin sienipiiraisiin sopivat mainiosti esimerkiksi herkkusienet.

Ainekset

  • 10-12 kpl

Taikina

  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
  • 1 rkl vettä tai kermaa

Täyte

  • 150-200 g herkkusieniä
  • ½ punainen paprika
  • ½ pieni purjosipuli
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 1 muna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 50 g juustoraastetta

Valmistusohje

Nypi huoneenlämpöinen voi tai margariini, suola, sokeri ja vehnä- tai spelttijauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.

Painele taikina pienten reunallisten piirasvuokien pohjalle ja reunoille.

Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Hienonna herkkusienet ja punainen paprika pieniksi kuutioiksi. Halkaise purjosipuli pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Sulata voi pannulla.

Lisää pannulle sienet, paprika ja purjosipuli. Kääntele hetki, kunnes sienet pehmenevät.

Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Jaa sieniseos piirasvuokiin.

Sekoita kerma, muna, suola, mustapippuri ja juustoraaste keskenään ja jaa vuokiin.

Kypsennä 200–asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Tarjoa lämpiminä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.