Kantarellipiiras

Piiraisiin voi panna täytteeksi melkeinpä mitä vain. Näin sieniaikaan on luontevaa poimia aimo vasullinen keltavahveroita eli kantarelleja ja valmistaa niistä ihana piiras. Tähän piiraaseen käyvät tietenkin muutkin sienet, kuten herkkutatti. Tarjoa piiras salaatin kera lounaaksi.

4 annosta

  • 125 g voita
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • 300 g pieniä kantarelleja
  • 1 pikkunippu ruohosipulia
  • 2½ dl maitoa
  • 2½ dl kahvikermaa
  • 100 g raastettua emmentaljuustoa
  • 5 kananmunaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita sormenpäilläsi voista ja jauhoista karkea massa. Lisää vettä ja purista taikinaksi. Älä vaivaa! Kauli piirastaikina ja nosta se piirasvuokaan. Esikypsennä piirastaikinaa 15 minuutin ajan.

2. Hienonna ruohosipuli, raasta juusto, puhdista sienet ja paloittele ne. Kuullota sienet voissa, alenna hieman lämpötilaa ja anna hautua 7-8 minuutin ajan. Sekoita välillä. Levitä sienet, ruohosipuli ja juusto piirasvuokaan.

3. Sekoita kerma ja maito ja lämmitä seosta hieman. Vispaa kananmuna kevyesti kulhossa. Kaada sitten kermamaito kananmunan sekaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirasvuokaan ja pane piiras uuniin. Kypsennä 30-35 minuuttia tai kunnes munaseos on jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!