Sieni-juustokeksit
Lehtitaikinaan leivot helposti päällystetyt suolaiset keksit, joihin sienin aikaan syksyllä valitaan herkullisen hurmaavat sienien maut.
Noin 20 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Lehti- tai Voitaikinaa
Täyte
- noin 300 g sieniä, esim. kantarelleja, suppilovahveroita
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 3 tuoretta timjaminoksaa
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1-2 dl voimakasta juustoraastetta
- 10 aurinkokuivattua tomaattia
- 100 g fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa
Valmistusohje
Ota soikealla tai lehden mallisella (halkaisija noin 8 cm) muotilla taikinasta soikeita "leipäsiä". Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele levyt munalla ja pistele haarukalla.
Valmista täyte. Puhdista sienet ja hienonna sipulin kanssa. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut vesi. Lisää pannulle sipulit ja öljy ja anna sieniseoksen hieman ruskistua. Mausta ripauksella suolaa, rouhittua mustapippuria ja hienonnettua tuoretta timjamia.
Jaa täyte taikinapohjille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Nostele hieman jäähtyneiden keksien pinnalle suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia ja murustettua fetajuustoa.
Resepti: Arja Savela
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku