Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sieni-juustokeksit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lehtitaikinaan leivot helposti päällystetyt suolaiset keksit, joihin sienin aikaan syksyllä valitaan herkullisen hurmaavat sienien maut.

Noin 20 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehti- tai Voitaikinaa

Täyte

  • noin 300 g sieniä, esim. kantarelleja, suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 tuoretta timjaminoksaa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1-2 dl voimakasta juustoraastetta
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 100 g fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa

Valmistusohje

Ota soikealla tai lehden mallisella (halkaisija noin 8 cm) muotilla taikinasta soikeita "leipäsiä". Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele levyt munalla ja pistele haarukalla.

Valmista täyte. Puhdista sienet ja hienonna sipulin kanssa. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut vesi. Lisää pannulle sipulit ja öljy ja anna sieniseoksen hieman ruskistua. Mausta ripauksella suolaa, rouhittua mustapippuria ja hienonnettua tuoretta timjamia.

Jaa täyte taikinapohjille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Nostele hieman jäähtyneiden keksien pinnalle suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia ja murustettua fetajuustoa.

Resepti: Arja Savela

Tuoreimmat aiheesta

Sienipiirakka