Ranskalainen sipulipiiras
Tämä perinteinen ranskalainen kotiruoka syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Taikina valmistuu helpoimmin yleiskoneessa. Tarjoa alkupalana tai noutopöydästä.
Ainekset
- 8-10 annosta
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 125 g kylmää voita
- 1 muna
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 300 g sipulia
- 100 g savustettua siankylkeä
- 2 rkl voita
- 3 munaa
- 2 munankeltuaista
- 2 dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 iso nippu ruohosipulia
- suolaa ja valkopippuria
- raastettua muskottipähkinää
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa yleiskoneeseen jauhot, suola ja paloiteltu kylmä voi. Lisää muna ja vesi ja sekoita 20-30 sekuntia, kunnes aineksista muodostuu taikina. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 28-30 cm). Kauli taikina levyiksi. Vuoraa vuoka taikinalla ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Pane vuoka viileään 10-30 minuutiksi. Esipaista piirastaikinaa 10-15 minuuttia.
2. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa siankylki ohuiksi suikaleiksi. Sulata voi pannulla, lisää sipulit ja siankylki ja kuullota miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, älä ruskista. Sekoita välillä. Siirrä pannu levyltä ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa munat, keltuaiset, maito ja kerma voimakkaasti. Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja mausta suolalla, pippurilla ha ripauksella muskottipähkinää.
3. Lisää lihat ja sipulit munaseokseen ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Paista vielä noin 40 minuuttia. Tarjoa hieman jäätyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa