Murusta piparkakut pienessä pussissa lihanuijalla tai leikkurinterällä. Sulata voi tai margariini ja sekoita piparkakkumurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Jaa seos kahteen osaan. Lisää toiseen sulatettu valkosuklaa ja 1 tl vaniljasokeria. Lisää toiseen seokseen mustaherukat. Tarkista seosten maku. Mausta seokset sokerilla.
Kiehauta vesi ja liuota joukkoon vedes tä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Jaa neste molempiin täyteseoksiin ja sekoita tasaiseksi. Jaa täytteet kerroksittain vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Soseuta mustaherukat esimerkiksi sauvasekoittimella. Laita mustaherukkasose, mustaherukkamehu, kanelitanko, tähtianis, kardemumma ja neilikat kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
Siivilöi joulumausteet pois ja kuumenna juoma höyryämispisteeseen. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki.
Valuta liemi lusikalla varovasti kakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele tähtianiksilla ja kanelitangoilla.