Hellapolisiin mustaherukka-glögijuustokakku
15.1.2015. Mustaherukka -glögijuustokakku on mainiojälkiruokakakku. Voit käyttää mustaherukkamehun tilalla myös valmista,vahvaa glögiä
10 annosta
Pohja
- 200 g piparkakkuja
- 75 g voita tai margariinia
Täyte
- 8 liivatelehteä
- 5 dl vispikermaa
- 400 g tuorejuustoa
- 130 g valkosuklaata
- 200 g mustaherukoita
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
- ½ dl vettä
Pinnalle
- 100 g mustaherukoita
- 2 dl mustaherukkamehua
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- 1 tl kardemummaa
- muutama neilikka
- 2 dl hyytelösokeria
Koristeluun
- tähtianiksia
- kanelitankoja
Valmistusohje
Murusta piparkakut pienessä pussissa lihanuijalla tai leikkurinterällä. Sulata voi tai margariini ja sekoita piparkakkumurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Jaa seos kahteen osaan. Lisää toiseen sulatettu valkosuklaa ja 1 tl vaniljasokeria. Lisää toiseen seokseen mustaherukat. Tarkista seosten maku. Mausta seokset sokerilla.
Kiehauta vesi ja liuota joukkoon vedes tä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Jaa neste molempiin täyteseoksiin ja sekoita tasaiseksi. Jaa täytteet kerroksittain vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Soseuta mustaherukat esimerkiksi sauvasekoittimella. Laita mustaherukkasose, mustaherukkamehu, kanelitanko, tähtianis, kardemumma ja neilikat kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
Siivilöi joulumausteet pois ja kuumenna juoma höyryämispisteeseen. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki.
Valuta liemi lusikalla varovasti kakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele tähtianiksilla ja kanelitangoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"