Mustikkainen glögikakku
Glögikakut sopivat loppuvuoden herkutteluhetkiin. Voit käyttää erilaisia hilloja ja glögejä kakun valmistukseen. Vaalean glögin kanssa sopii esimerkiksi omenahillo ja perinteisen glögin kanssa vadelmahillo. Tämä kakku on valmistettu mustikkahillosta ja mustikkaglögistä.
Noin 10 annosta
- 7-8 savoiardikeksiä
- n. 1 dl mustikkaglögiä
- 300 g mustikkahilloa
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 200 g tuorejuustoa tai maitorahkaa
- ¾ dl sokeria
- ½ tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl mustikkaglögiä
Pinnalle
- 100 g mustikkahilloa
- 2 dl vahvaa mustikkaglögiä
- 1 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
Käytä halkaisijaltaan 18-20 cm irtoreunavuokaa tai pitkulaista reunavuokaa.Vuoraa pohja leivinpaperilla.
Laita savoiardikeksit vuoan pohjalle ja paloittele tarvittaessa, niin saat vuoan kolot täytettyä.Kostuta mustikkaglögillä.
Levitä pinnalle kerros mustikkahilloa.
Valmista täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka.
Mausta sokerilla, kanelilla ja vaniljasokerilla.
Kuumenna mustikkaglögi kiehumispisteeseen esimerkiksi mikroaaltouunissa lasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Levitä hyytyneen kakun pinnalle kerros mustikkahilloa.
Laita mustikkaglögi kasariin ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hetki, kunnes liemi kirkastuu.Jäähdytä hetki.
Lusikoi sokeriliemi mustikkahillon pinnalle ja laita kakku hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"