Mangojuustokakku
Julkaistu
Kotitalouden lehtori Anu Heinaron mangojuustokakku sopii täydellisesti esimerkiksi pääsiäispöytään.
Pohja
- 175 g kaurakeksejä
- 75 g margariinia
Tuorejuustotäyte
- 4 liivatelehteä
- 200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 1–1 ½ dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 ½ dl vispikermaa
Mangopäällys
- 250 g mangososetta (esim. 2 kpl vauvanruokasosetta)
- 2 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
Koristeluun
- marenkeja, marjoja, mangoviipaleita tai muita hedelmiä
Valmistusohje
- Sulata margariini. Murenna keksit muruiksi monitoimikoneella tai muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita keksinmurut ja sulanut margariini tasaiseksi massaksi.
- Laita leivinpaperi pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Vie jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Liota liivatteita runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan haarukkavatkaimella sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi.
- Kaada täyte keksimurupohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa kaapimella. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Laita liivate kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna kaksi ruokalusikallista vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
- Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Koristele haluamallasi tavalla.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa