- Sulata margariini. Murenna keksit muruiksi monitoimikoneella tai muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita keksinmurut ja sulanut margariini tasaiseksi massaksi.
- Laita leivinpaperi pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Vie jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Liota liivatteita runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan haarukkavatkaimella sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi.
- Kaada täyte keksimurupohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa kaapimella. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Laita liivate kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna kaksi ruokalusikallista vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
- Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Koristele haluamallasi tavalla.
Resepti: Anu Heinaro