Hyydytetty mangokakku (gluteeniton)
Hyydytetyt kakut ovat kepeitä ja kauniita. Niistä saa helposti herkän näköisiä ja juhlavia. Mangokakun pirteät värit sopivat kevään ja kesän juhlaan. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).
- Ruokavalio: Gluteeniton
Pohja
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 10 liivatelehteä
- 5 dl vispikermaa
- 400 g vaniljarahkaa tai vaniljarahkavalmistetta
- ½ dl sitruunamehua tai vettä
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1-½ dl sokeria
Kiille
- 5 dl mangososetta (esim. Bonne, tai jauha sauvasekoittimella säilykemangoa)
- 1 ½ dl hyytelösokeria
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sekoita varovasti käännellen tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperin tai keittiöliinan päälle.
Ota reunavuoalla pohjasta oikean kokoinen ja muotoinen pala.
Laita pohja ja vuoka suoraan tarjoiluvadille. Huomioi, että vati on riittävän suuri, jotta vuoka pysyy tasaisesti vatia vasten.
Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljarahka tai vaniljarahkavalmiste.
Kiehauta sitruunamehu tai vesi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa.
Liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen vähän kerrallaan.
Mausta seos vaniljasokerilla ja sokerilla.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Valmista kiille.
Kiehauta mangosose kasarissa ja lisää joukkoon hyytelösokeri sekoittaen.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi on kirkastunut. Jäähdytä hetki.
Valuta mangokiille kakun pinnalle lähellä kakun pintaa.
Anna hyytyä jääkaapissa hetki.
Irrota kakku vuoasta veitsellä irrottaen.
Nosta reunavuoka pois ja koristele halutessasi kermavaahdolla tai muilla koristeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa