Kuningatarkakku
Kevään ja kesän juhlien suosikki on raikas valkosuklaalla makeutettu kakku. Kakun täytteessä maistuu ihana mustikka. Pinta on koristeltu mustikoilla ja vadelmilla.
Kuningatarkakku (8 annosta)
Pohja
- 200 g kaurakeksejä
- ½ tl kardemummaa tai kanelia
- 75 g sulatettua voita
Täyte
- 4 liivatelehteä + vettä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- 3 dl pakastemustikoita
- 150 g valkosuklaata
- ¾ tl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl vettä
Koristeluun
- 3 dl mustikoita tai pensasmustikoita
- 1-2 dl vadelmia
- muutama pala valkosuklaata lastuina
Valmistusohje
Murusta kaurakeksit tehosekoittimessa tai muovipussissa lihanuijalla tai kaulimella. Lisää joukkoon kardemumma tai kaneli, sekä sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20-22 cm. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kunnes valmistat täytteen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto ja kohmeiset pakastemustikat, kunnes seos on kauniin värinen.
Hienonna valkosuklaa karkeaksi rouheeksi työlaudalla veitsellä. Voit halutessasi myös sulattaa paloitellun valkosuklaan lautasella puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri täytteeseen.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa tai juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita neste tasaiseksi.
Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.
Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele mustikoilla, vadelmilla ja valkosuklaalastuilla.
Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku