Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Daim-valkosuklaakakku

Julkaistu 21.05.2013 12:01

Daim-valkosuklaakakku on herkullinen yhdistelmä lempeää valkosuklaata ja rapeaa suklaakrokanttia yhdistettynä vaniljaisen kermaiseen täytteeseen. Leivonnan erikoisliikkeissä myytävät reunavuoat antavat mahdollisuuden leikitellä erilaisilla muodoilla. Voit valmistaa tämän kakun myös tavalliseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).

Pohja

  • 300 g Domino-keksejä
  • 100-125 g voita sulatettuna

Täyte

  • 15 liivatelehteä
  • 7 ½ dl vispikermaa
  • 600 g vaniljarahkavalmistetta, vaniljarahkaa tai maustamatonta tuorejuustoa tai maitorahkaa
  • 300 g valkosuklaata
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria
  • 3x56 g Daim-patukkaa rouheena
  • ½ dl sitruunan tai limetin puristettua mehua

Pinnalle

  • 2x56 g Daim-patukkaa rouheena
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Pohja:

Murskaa Domino-keksit esimerkiksi lihanuijalla pienessä pussissa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita keksi-voiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai reunavuoan pohjalle.

Täyte:

1. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon rahka tai tuorejuusto.

2. Paloittele valkosuklaa reunalliselle lautaselle tai mikron kestävään kulhoon ja sulata puolen minuutin erissä mikroaaltouunissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.

Sekoita sulatettu suklaa täytteeseen ja mausta täyte sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää sokeria vähän kerrallaan ja tarkista maku. Rouhi Daim karkeaksi rouheeksi veitsellä ja lisää täytteeseen.

3. Kuumenna sitruunan tai limetinmehu kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää täytteeseen vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

4. Levitä täyte keksiseoksen päälle vuokaan, suojaa foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja nosta vuoka pois.

Rouhi Daim-suklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä ja ripottele kakun pinnalle. Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermareunus kakun ympärille.

Tuoreimmat aiheesta

Kakku