Helppo kanaramen
Tässä on resepti parhaaseen flunssankaatajaan: kanarameniin eli itämäiseen kanakeittoon! Makuhermoja lämmittävän sopan keitti Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.
4 annosta
Liemi
- 3 l vettä
- 3 kanankoipea
- (Vinkki: voit käyttää myös valmista hyvää kanalientä, johon lisäät alla olevat mausteet)
- peukalon kokoinen pala inkivääriä
- 1 sipuli
- 1 valkosipuli (kokonainen)
- pala retikkaa
- 1 tähtianis
- 2 tl suolaa (tai maun mukaan)
- 1 rkl soijakastiketta
Chili-sitruunakastike kanalle
- 1 punainen chili
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
- ripaus suolaa
- Kanankoipien lihat revittynä (tai vastaava määrä esim. grillibroilerinlihaa)
Keitetyt kananmunat
- 4 kananmunaa
- vettä
- 1rkl soodaa
Nuudelit
- 200 g kuivattuja ramen-nuudeleita (munanuudeleita)
Lisäksi
- n. 15 cm pala retikkaa suikaleina
- 2 dl silputtua kevätsipulia
- 1 rkl mustia tai vaaleita seesamsiemeniä
Valmistusohje
Huuhtele kanankoivet hyvin. Lisää kattilaan vesi ja kanankoivet. Kiehauta, anna kiehua noin tunnin ajan kovalla lämmöllä kannen alla (kuori mahdollinen pintaan nouseva vaahto).
Nosta kanankoivet jäähtymään. Lisää liemeen kuutioitu sipuli, halkaistu valkosipuli, pala retikkaa sekä hienonnettu inkivääri ja kokonainen tähtianis. Anna kiehua vielä 30 minuuttia. Siivilöi ja mausta suolalla ja soijalla. Pidä kuumana ramenin tarjoilemista varten.
Revi lihat irti keitetyistä kanankoivista ja pyörittele lihat maustekastikkeessa.
Kiehauta vesi kattilassa, lisää sooda sekä kananmunat kiehuvaan veteen. Keitä noin 7 minuuttia, siirrä kylmään veteen ja kuori heti.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Kokoa annos: annostele kulhoon nuudeleita ja lisää päälle liemi. Lisää sitten maustettua kanaa, halkaistu kananmuna, retikkasuikaleita, kevät sipulia ja seesaminsiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"