Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo kanaramen

kanaramen
MTV
Julkaistu 02.11.2017 07:15

MTV LIFESTYLE

Tässä on resepti parhaaseen flunssankaatajaan: kanarameniin eli itämäiseen kanakeittoon! Makuhermoja lämmittävän sopan keitti Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.

4 annosta

    Liemi

    • 3 l vettä
    • 3 kanankoipea
    • (Vinkki: voit käyttää myös valmista hyvää kanalientä, johon lisäät alla olevat mausteet)
    • peukalon kokoinen pala inkivääriä
    • 1 sipuli
    • 1 valkosipuli (kokonainen)
    • pala retikkaa
    • 1 tähtianis
    • 2 tl suolaa (tai maun mukaan)
    • 1 rkl soijakastiketta

    Chili-sitruunakastike kanalle

    • 1 punainen chili
    • 1 sitruunan kuori ja mehu
    • 2 rkl soijakastiketta
    • 2 rkl seesamiöljyä
    • ripaus suolaa
    • Kanankoipien lihat revittynä (tai vastaava määrä esim. grillibroilerinlihaa)

    Keitetyt kananmunat

    • 4 kananmunaa
    • vettä
    • 1rkl soodaa

    Nuudelit

    • 200 g kuivattuja ramen-nuudeleita (munanuudeleita)

    Lisäksi

    • n. 15 cm pala retikkaa suikaleina
    • 2 dl silputtua kevätsipulia
    • 1 rkl mustia tai vaaleita seesamsiemeniä

    Valmistusohje

    Huuhtele kanankoivet hyvin. Lisää kattilaan vesi ja kanankoivet. Kiehauta, anna kiehua noin tunnin ajan kovalla lämmöllä kannen alla (kuori mahdollinen pintaan nouseva vaahto).

    Nosta kanankoivet jäähtymään. Lisää liemeen kuutioitu sipuli, halkaistu valkosipuli, pala retikkaa sekä hienonnettu inkivääri ja kokonainen tähtianis. Anna kiehua vielä 30 minuuttia. Siivilöi ja mausta suolalla ja soijalla. Pidä kuumana ramenin tarjoilemista varten.

    Revi lihat irti keitetyistä kanankoivista ja pyörittele lihat maustekastikkeessa.

    Kiehauta vesi kattilassa, lisää sooda sekä kananmunat kiehuvaan veteen. Keitä noin 7 minuuttia, siirrä kylmään veteen ja kuori heti.

    Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

    Kokoa annos: annostele kulhoon nuudeleita ja lisää päälle liemi. Lisää sitten maustettua kanaa, halkaistu kananmuna, retikkasuikaleita, kevät sipulia ja seesaminsiemeniä.

    Tuoreimmat aiheesta

    Huomenta Suomi