1. Perkaa ja fileoi kala. Keitä liemi ruodoista, päästä ja nahasta: lisää näiden päälle kattilaan litra vettä, porkkana, purjo, suola, valkopippurit, tillinsiemenet ja kajennepippuri. Keitä hiljalleen 25-30 minuuttia, kuori vaahto. Siivilöi liemi ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on n. 7 dl.
2. Kuullota voissa purjosuikaleita, porkkanalantteja ja parsakaalinuppuja muutama minuutti kattilassa. Lisää viini, äsken keitetty kalaliemi sekä kerma. Kiehauta ja anna poreilla hiljaa 2-3 minuuttia. Tähän asti voit esivalmistaa keiton.
3. Liuota maissitärkkelys vesitilkkaan sekoita hyvin keittoon ja anna kiehahtaa. Lisää kalafileet palasina ja keitä noin minuutti, kunnes kala on valkoista ja läpinäkymätöntä. Kuori vaahto, jos tarpeen. Mausta muutamalla tipalla sitruunamehua, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Koristele tillillä tai ruohosipulilla. Tarjoile mielellään sopan kanssa tuoretta, tummaa leipää.