Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileria viherpippurikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Haluatko tosimureaa kananlihaa? Käytä broilerinpaloja luineen ja keitä ne. Yhtä hyvin kokonaisesta paloiteltu lintu kuin broilerinuijatkin käyvät tähän ruokalajiin.

Neljälle

  • 1,4 kg broilerinpaloja luineen
  • 1,5 kanaliemikuutiota
  • 7,5 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 porkkana paloina
  • 1 sipuli lohkoina

Kastike

  • 2 rkl viinietikkaan
  • säilöttyjä viherpippureita
  • 2 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 2 dl siivilöityä keitinlientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tillisilppua

Valmistusohje

1. Liuota liemikuutiot kiehuvaan veteen padassa. Laita broilerinpalat joukkoon ja keitä yhdessä laakerinlehden, porkkanapalojen ja sipulilohkojen kanssa kannella peitettynä 35-40 minuuttia.

2. Nosta lihat padasta, siivilöi liemi. Poista kanapaloista nahka.

3. Kuullota viherpippureita voissa kasarissa, ripota päälle jauho, lisää sinappi ja kaada joukkoon siivilöity keitinliemi ja kerma. Mausta suolalla ja keitä 10 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen tillisilppu ja kaada lihojen päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri