Broileria viherpippurikastikkeessa
Haluatko tosimureaa kananlihaa? Käytä broilerinpaloja luineen ja keitä ne. Yhtä hyvin kokonaisesta paloiteltu lintu kuin broilerinuijatkin käyvät tähän ruokalajiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,4 kg broilerinpaloja luineen
- 1,5 kanaliemikuutiota
- 7,5 dl vettä
- 1 laakerinlehti
- 1 porkkana paloina
- 1 sipuli lohkoina
Kastike
- 2 rkl viinietikkaan
- säilöttyjä viherpippureita
- 2 rkl voita
- 1,5 rkl vehnäjauhoa
- suolaa
- 1 tl dijonsinappia
- 2 dl siivilöityä keitinlientä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl tillisilppua
Valmistusohje
1. Liuota liemikuutiot kiehuvaan veteen padassa. Laita broilerinpalat joukkoon ja keitä yhdessä laakerinlehden, porkkanapalojen ja sipulilohkojen kanssa kannella peitettynä 35-40 minuuttia.
2. Nosta lihat padasta, siivilöi liemi. Poista kanapaloista nahka.
3. Kuullota viherpippureita voissa kasarissa, ripota päälle jauho, lisää sinappi ja kaada joukkoon siivilöity keitinliemi ja kerma. Mausta suolalla ja keitä 10 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen tillisilppu ja kaada lihojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku