Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos ostat kokonaisen kananpojan, voit keittää sen ja samalla saada mitä ihanimman liemen kaupanpäällisiksi. Liemestä valmistuu persiljaliemi, joka tarjoillaan murean linnun kera. Hyvää ja kevyttä!

Neljälle

  • 1 kananpoika, n. 1-1,3 kg
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 5 kokonaista valkopippuria

Juurespyree

  • 20 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 1 lanttu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Persiljaliemi

  • 2 dl kanan keitinlientä
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 2 rkl juoksevaa margariinia

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele sipuli ja porkkana pienemmiksi paloiksi ja laita ne kanan kera isoon pataan. Lisää vettä niin että ainekset peittyvät, lisää laakerinlehti, timjami ja valkopippurit ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen n. 50 minuuttia, kanan sisälämpötilan pitäisi nousta 75 asteeseen. Ota kana padasta ja pidä lämpimänä. Keitä lientä kokoon.

2. Kuori porkkana, lanttu ja juuriselleri ja paloittele ne. Keitä palat kevyesti suolatussa vedessä, kaada vesi pois ja sekoita pehmeät juurekset pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita 2 dl kanalientä, lehtipersilja sekä juokseva margariini persiljaliemeksi.

3. Paloittele kananpoika annospaloiksi, viipaloi liha isoiksi, viistoiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet keitettyjen perunoiden kera lautasille ja kaada päälle persiljalientä. Aseta juurespyreetä lautasille ja koristele lehtipersiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika