Pastasalaatti sopii lähes kaiken lisukkeeksi. Se toimii hyvin myös seisovassa pöydässä, mielellään italialaisten leikkeleiden kera.

Neljälle

  • 5 dl keitettyä gnocchipastaa
  • 1 punasipuli
  • 2 tl suolaa
  • 3 salottisipulia
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 2 rkl kapriksia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl tuoretta timjamia
  • 2 tl hienonnettua, tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Keitä pasta al dente pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja valuta taas.

2. Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Ripottele päälle suolaa ja anna levätä 10 minuuttia. Huuhdo suola pois jääkylmällä vedellä. Kuori ja hienonna salotit. Hienonna tuoreet yrtit.

3. Sekoita pasta, salotit, oliivit, kaprikset, öljy ja viinietikka. Mausta timjamilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle punasipuli ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti