Pastasalaatti
Pastasalaatti sopii lähes kaiken lisukkeeksi. Se toimii hyvin myös seisovassa pöydässä, mielellään italialaisten leikkeleiden kera.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 5 dl keitettyä gnocchipastaa
- 1 punasipuli
- 2 tl suolaa
- 3 salottisipulia
- 1 dl mustia oliiveja
- 2 rkl kapriksia
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 2 tl tuoretta timjamia
- 2 tl hienonnettua, tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Keitä pasta al dente pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja valuta taas.
2. Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Ripottele päälle suolaa ja anna levätä 10 minuuttia. Huuhdo suola pois jääkylmällä vedellä. Kuori ja hienonna salotit. Hienonna tuoreet yrtit.
3. Sekoita pasta, salotit, oliivit, kaprikset, öljy ja viinietikka. Mausta timjamilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle punasipuli ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät