Nizzan salaatti anjoviksella
Nizzan salaatin ohje ja ainesten määrät ovat vain suuntaa-antavia. Lue ohje, ja ala soveltaa makusi ja kaappisi sisällön puitteissa!
- Ruokavalio: Kevyt
ainekset
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 3–6 tomaattia koosta riippuen
- mustapippuria
- karkeaa sormisuolaa
- oliiviöljyä
- erilaisia salaatteja
- 1 ruukku rucolaa
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 nippu kevätsipulia
- 2 varsisellerin vartta
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 tlk tonnikalaa oliiviöljyssä
- 1 prk (n. 70 g) anjovisfileitä
- 1 ruukku basilikaa
viimeistelyyn
- neitsytoliiviöljyä
- punaviinietikkaa
- puolikkaan sitruunan mehu
Valmistusohje
Keitä kananmunia 6 minuuttia. Kaada kuuma vesi pois ja laita runsaasti kylmää vettä tilalle. Valuta tonnikala.
Lohko tomaatit ja mausta ne mustapippurilla (myllystä), karkealla sormisuolalla ja oliiviöljyllä, kääntele n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Tee salaattipeti. Pilko paprikat, kevätsipulit ja varsisellerit. Lohko keitetyt kananmunat neljäsosiksi ja asettele salaattiin. Asettele tomaatit ja oliivit.
Laita valutettu tonnikala salaattiin, asettele anjovisfileet salaatin päälle ja lisää vielä tuoretta basilikaa. Lorauttele päälle neitsytoliiviöljyä ja punaviinietikkaa ja sitruunamehua.
Voit lisäillä oman makusi ja sesongin mukaan mukaan esim. vihreitä papuja, artisokansydämiä jne.
Vinkki: Jos salaattia jää tähteeksi, pistä loppu jääkaappiin ja tee siitä seuraavana päivänä nizzalainen rantaherkku pan bagnat eli ”uitettu leipä”: Ota iso sämpylä, koverra sen sisus ulos ja laita salaattia sisään kaikkine liemineen ja kaari kelmuun. Anna olla pari tuntia jääkaapissa, ennen kuin nautit. Jos sämpylä on kuiva tai kaipaa makua, mausta kuin salaatti. Herkku on valmis!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku