Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Herkullinen kantarellipiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista piirakan mehevä taikina perunasoseeseen. Ohrajauho antaa makua taikinalle lisämakua. Voit myös käyttää valmista Myllyn Paras Pyöreää Piirakkataikinaa.

Ainekset

  • 1 piirakkavuoallinen (halk. 27-30 cm)

Pohjataikina

  • 3 dl perunasosetta (normaalipaksuista)
  • 1 dl Myllyn Paras Ohrajauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Hiivaleipä- tai Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl yrttisuolaa
  • 1 dl juoksevaa margariinia tai voita

TAI

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Leivitykseen

  • voita tai margariinia
  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Kantarellitäyte

  • 1 rkl margariinia tai öljyä
  • ½ l kantarelleja tai muita syötäviä sieniä
  • 2-3 sipulia (varsineen)
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 1-2 dl juustoraastetta (Emmental)
  • 1-2 tl yrttisuolaa
  • 1/3 tl valkopippuria

Valmistusohje

Herkullisen piirakan täytteeseen sopivat muutkin syötävät sienet kuin kantarellit. Taikinasta syntyy helposti iso piiras, mutta voit myös tehdä pikkupiirasia.

Sekoita pohjataikinan ainekset. Muusina voit käyttää tähteeksi jäänyttä perunamuusia tai tehdä muusin jauheesta tätä varten. Tai käytä valmista pyöreää piirakkataikinaa. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Esipaista pohjaa 10 min 200-asteisen uunin keskitasolla. Valmista sillä aikaa täyte paistamalla kantarellit ja silputut sipulit pannussa. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen kermaviiliin muut täytteen ainekset keskenään.

Ota esipaistettu piirakkapohja pois uunista. Levitä sille paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Jatka paistamista kunnes piirakka on kauniin värinen, n. 20-30 min, riippuen piirakkavuoan laakeudesta.

VINKKI: Sopii myös pieniin Kantarellipiiraisiin. Tee reseptillä n. 10- 20 kpl pikkupiirasia muffinipellin koloihin tai foliovuokiin vuoraamalla taikinalla reunat ja laittamalla täytteet keskelle. Paistoajat ovat tällöin lyhyemmät.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Paluu menneisyyteen: Syksyn ehdoton satoherkku – kokeile mehevää kantarellipiirakkaaVuohenjuusto-kinkkupiirakkaSuppilovahveropiirakka pinjansiemenilläPyöreä sieni-fetapiirakkaSuppilovahveropiirakkaKasvispiirakka

Tuoreimmat aiheesta

Sienipiirakka