Vuohenjuusto-kinkkupiirakka
Leivo talven illanistujaisiin herkullinen kinkkupiirakka. Uutta makua piirakkaan saat lisäämällä siihen vuohenjuustoa. Voit tehdä piirakkapohjan valmiiseen pakaste ruistaikinaan tai leipoa pohjan itse.
Pohja
- 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 125 g margariinia tai voita
- 1 muna
- 1 dl kevytkermaa tms.
- tai 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (400 g)
Vuokaan
- Myllyn Paras Korppujauhoja
Täyte
- 150 g savukinkkua suikaleina
- 200 g vuohenjuustoa pikkukuutioina
- 3 munaa
- 1 tlk smetanaa (noin 1,2 dl)
- 1 rkl persiljaa
- ½ tl paprikajauhetta
- 1/5 tl hienonnettua valkopippuria
Valmistusohje
Jos teet taikinan itse:
Sekoita ensin leivinjauhe ja sen jälkeen rasva huolellisesti jauhoihin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.
Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan ((halkaisijaltaan noin 28-30 cm piirakkavuoka) pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Jos käytät pakastetaikinaa:
Ota ruistaikina sulamaan. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä ruistaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
VINKKI: Myös kalkkunaleike suikaleina tai tonnikala sopivat hyvin piirakkaan.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"