Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vuohenjuusto-kinkkupiirakka

Julkaistu 10.04.2013 16:46

Leivo talven illanistujaisiin herkullinen kinkkupiirakka. Uutta makua piirakkaan saat lisäämällä siihen vuohenjuustoa. Voit tehdä piirakkapohjan valmiiseen pakaste ruistaikinaan tai leipoa pohjan itse.

Pohja

  • 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 125 g margariinia tai voita
  • 1 muna
  • 1 dl kevytkermaa tms.
  • tai 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (400 g)

Vuokaan

  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Täyte

  • 150 g savukinkkua suikaleina
  • 200 g vuohenjuustoa pikkukuutioina
  • 3 munaa
  • 1 tlk smetanaa (noin 1,2 dl)
  • 1 rkl persiljaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/5 tl hienonnettua valkopippuria

Valmistusohje

Jos teet taikinan itse:

Sekoita ensin leivinjauhe ja sen jälkeen rasva huolellisesti jauhoihin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.

Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan ((halkaisijaltaan noin 28-30 cm piirakkavuoka) pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Jos käytät pakastetaikinaa:

Ota ruistaikina sulamaan. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä ruistaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.

VINKKI: Myös kalkkunaleike suikaleina tai tonnikala sopivat hyvin piirakkaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka