Suppilovahveropiirakka
Maukas sienipiirakka on tehty kätevästä valmiista pyöreästä piirakkataikinasta. Pohja on rakenteeltaan tukeva, siksi sitä on helppo leikata. Täytteeksi sopivat suppilovahverojen lisäksi kantarellit tai muut sienet.
Ainekset
- Noin 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen 380 g
Sienitäyte
- 1 rkl voita
- ½ l suppilovahveroita (ja muita syötäviä sieniä)
- 1 iso punasipuli
- ½ tl suolaa
- ⅓ tl valkopippuria
- rakuunaa tai rosmariinia hienonnettuna
- ½ dl auringonkukan tai pinjansiemeniä
- 2 dl smetanaa tai kermaviiliä, voi olla laktoositonta
- 1 muna
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Lisää siemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut.
Sekoita erikseen smetanaan tai kermaviiliin muna.
Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle smetana- tai kermaviiliseos.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka