Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suppilovahveropiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas sienipiirakka on tehty kätevästä valmiista pyöreästä piirakkataikinasta. Pohja on rakenteeltaan tukeva, siksi sitä on helppo leikata. Täytteeksi sopivat suppilovahverojen lisäksi kantarellit tai muut sienet.

Ainekset

  • Noin 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen 380 g

Sienitäyte

  • 1 rkl voita
  • ½ l suppilovahveroita (ja muita syötäviä sieniä)
  • 1 iso punasipuli
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl valkopippuria
  • rakuunaa tai rosmariinia hienonnettuna
  • ½ dl auringonkukan tai pinjansiemeniä
  • 2 dl smetanaa tai kermaviiliä, voi olla laktoositonta
  • 1 muna

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Lisää siemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut.

Sekoita erikseen smetanaan tai kermaviiliin muna.

Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle smetana- tai kermaviiliseos.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Sienipiirakka