Pyöreä sieni-fetapiirakka
Leivo tämä piirakka kätevästi Pyöreä Piirakkataikinaan, joka on rypsiöljyllä leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Sienitäyte
- 1 rkl margariinia tai öljyä
- ½ l suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja tai muita sieniä (tai 1 dl kuivattua rouhetta
- 1 punasipuli
- 1 tl roseepippuria tai rosmariinia
- 1 tlk fetajuustokuutioita (200 g)
- 1 tlk ranskankermaa (200 g)
- 2 munaa
Valmistusohje
Tarvitaan 26-30 cm:n piirakkavuoka. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.
Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Valitse mausteeksi pippuri tai rosmariini. Sekoita juusto, kerma ja munat. Levitä vuoan pohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle juusto-kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.
Vinkki: Voit tehdä piirakan myös pakaste-Ruistaikinaan.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka