Hevosenfileetä, porkkanaa ja Skånen perunoita
28.1.2016.
Ainekset
- 180 g hevosenfileetä
- öljyä pannulle
- (mausteita makusi mukaan)
- suola ja pippuri
Suolapedillä kypsytetyt palloporkkanat
- Merisuolaa
- Palloporkkanoita
- Rosmariiniä
- kirkastettua voita
- kirveliä
Skånen perunat neljälle
- 500 g Nicola - perunaa (tai muu kiinteä peruna)
- 2,5 dl kermaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapipuria myllystä
- 1 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
Valmistusohje
Suomalaista Hevosenfileetä:
Laita hivenen öljyä kuumalle pannulle ja pihvi siihen paistumaan. Paistaessa huomioi, että hevosen liha on suuri syisempää kuin esimerkiksi Härkä eli kypsyy nopeammin. Kun olet kääntänyt pihvin niin lisää suola ja pippuri. Jos käytät paistimittaria niin jo 52 astetta alkaa olemaan medium. Nosta pihvi vetäytymään vähintään 5 minuutiksi (sen parempi mikä pidempi vetäytymisaika)
Suolapedillä kypsytetyt palloporkkanat:
Laitan uunivuuan pohjalle merisuolaa. Pese porkkanat hyvin ja poista kannat. Lado porkkanat suolapedille ja voit laittaa halutessasi niiden päälle tuoretta rosmariinin oksia tai timjamia. Paahda uunissa 175 astetta noin puoli tuntia. Niin että porkkanat ovat vielä napakoita. Mausta kirkastetulla voilla ja kirvelillä.
Skånen perunat:
Leikkaa perunoista mieleisen kokoisia kuutioita. Kuullota pannussa voilla tai pienellä tilkalla öljyä. Kaada päälle kermaa niin, että perunat peittyy juuri ja juuri. Anna kiehua matalalla lämmöllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun perunat ovat kypsiä (noin 20 min) niin raasta mukaan vielä tuore piparjuuri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"